Brochures personeelsinformatie

Slide 1

 

AMC Amsterdam

 

Vraag

“Een brochure is een goede aanvulling op ons intranet met personeelsinformatie. Want veel medewerkers willen die informatie ook in een folder of brochure, een boekje om thuis door te lezen. Bovendien verandert de informatie vaak en willen we niet om de haverklap nieuwe brochures drukken. Hoe kunnen we dat aanpakken? En heb jij creatieve ideeën over hoe we het informatiepakket kunnen verpakken en bewaren?”

 

Oplossing  

In het AMC gaat het om mensen. Dat was het uitgangspunt voor deze opdracht. Tekstschrijver Eveline maakte eerst een logische indeling en daarna een flexibel concept voor een serie brochures. De covers van de boekjes zijn apart gedrukt in grote oplages. Zo kon het AMC de series uitbreiden met nieuwe onderwerpen, en per brochure zelf de inhoud printen zodra die veranderde. De tekst van Eveline is prettig leesbaar, kort en duidelijk. Op de voorkant van de brochures staan echte AMC’ers. Daarmee zijn de folders goed herkenbaar en spreken ze alle AMC’ers aan. Tekstschrijver Eveline Bets coördineerde ook de productie, van ontwerp en fotoshoots tot en met drukwerk en nabestellingen.

 

Brochure bewaren? In de bewaarmap!

Alle brochures passen in de praktische, kleurrijke bewaarmap die Eveline bedacht samen met vormgever Saskia Zwerver. In die map (op A4-formaat) is ook ruimte voor alle andere papieren informatie die nieuwe medewerkers ontvangen op hun eerste werkdag in het AMC.

 

In samenwerking met

Zwerver Grafische vormgeving (ontwerp en opmaak)

Eenhoornfotografie (fotografie)

Drukkerij Mart.Spruijt (drukwerk brochures)

Rima Benelux (drukwerk bewaarmap).