Nieuw! magazine over verandering in PI Nieuwegein

Slide 1

PI Nieuwegein

 

Vraag: hoe betrekken we medewerkers bij de veranderingen?

“In onze PI verandert er zoveel. Wij gaan van gevangenis naar ‘Huis van Re-integratie en Herstel’. Een ingrijpend proces. Hoe kunnen we medewerkers informeren en erbij betrekken? Hoe kunnen we dat ook aan de buitenwereld laten zien?” Dat was de vraag van directeur Theo Venrooij van PI Nieuwegein. We hebben er een paar keer over gesproken en ideeën uitgewisseld. En we kwamen tot de conclusie dat de eerste stap is: een magazine maken voor alle medewerkers van PI Nieuwegein. Een tijdschrift over de veranderingen, en vooral over: hoe gaat in de praktijk? Wat hebben we eraan? Wat lukt er goed en wat minder? Geen gewoon personeelsblad. Maar een verzorgd, fris, toegankelijk magazine voor iedereen die werkt in PI Nieuwegein. Met als motto: durf te veranderen in PI Nieuwegein.

 

Oplossing: een toegankelijk magazine voor medewerkers

Het magazine is nieuw en het heet dus ook Nieuw! Toevallig ook een mooie verwijzing naar de naam PI Nieuwegein. Hoe maak je een goed magazine? Belangrijk: betrek de mensen uit de praktijk erbij. Die weten wat er speelt, die helpen je met inhoud die de doelgroep aanspreekt. We hebben een redactieteam samengesteld dat bestaat uit: portier Remco van der Wal, ‘badmeester’ Maurice van Hattem en communicatiemedewerker Joyce Slagmolen. Het creatieve team is Evelines vaste dreamteam: fotograaf Fokke Eenhoorn, ontwerper Chantal Vansuyt en tekstschrijver Eveline Bets voor tekst, redactie en productie.
Samen bedachten we vorm en inhoud van het nieuwe medewerkersmagazine. We schrijven over van alles, grote en kleine onderwerpen, veel interviews met mensen uit de praktijk. Van een artikel over de pilot zelfredzaamheid tot de verbouwing van de bezoekzaal en van schoolkinderen die op bezoek komen tot wat er komt kijken bij ‘herstel’ als daders en slachtoffers elkaar ontmoeten. Tekstschrijver Eveline zorgt voor toegankelijke inhoud, geen dure taal of beleidsjargon, geen lange stukken tekst. Wél leuke interviews en reportages die nieuwsgierig maken. De foto’s van Fokke Eenhoorn stelen de show en in het frisse en verzorgde ontwerp van Chantal Vansuyt (Inpetto_ontwerp) komen de beelden goed tot hun recht.

 

In samenwerking met:

Eenhoorn Fotografie

Inpetto_ontwerp