Website verzuim: compleet en klantvriendelijk

corporate fotografie

VerzuimExpertiseBureau

 

Vraag: vernieuw de website van VerzuimExpertiseBureau

Verzuim, of liever gezegd, het voorkómen ervan, is een belangrijk onderwerp voor ondernemers. Want ziek zijn is vervelend voor de medewerker, maar kost de onderneming ook veel geld. Dus heb je een expert nodig voor praktische hulp, professionele begeleiding en helder advies. VerzuimExpertiseBureau (VEB) in Nijmegen is dé expert in ziekteverzuim, verzuimbegeleiding en re-integratie. VEB wilde de oude website vernieuwen en gaf Nanneke Bungenberg De Jong van het Arnhemse bureau BungeWerk Webdesign de opdracht hiertoe. Nanneke zocht nog een goede tekstschrijver, googlede op tekstschrijver Arnhem en vond Eveline Bets. Samen zijn ze een prima team, dat werd aangevuld met fotograaf Fokke Eenhoorn. Van VEB kregen ze min of meer de vrije hand: “Maak een website die bij ons past en die kwaliteit uitstraalt.”

 

Oplossing: een complete website over verzuim

Schrijf je tekst voor een website, en trouwens ook voor elk ander medium, dan begin je altijd met het beantwoorden van de belangrijkste vragen. In een uitgebreide briefing verzamelt tekstschrijver Eveline Bets alle informatie die ze nodig heeft om goed te kunnen schrijven. Wat zoekt de klant bij VEB? Wie is die klant? Wat wil je dat hij doet op elke pagina? Wat is onze core-business, wat zijn de usp’s? Daarna stelt Eveline de kernboodschap op. In drie of vier zinnen: dit zijn we en dit probleem lossen we voor u op. Bij VEB is de kerngedachte: verzuim kost geld, en wij helpen ondernemers het probleem op te lossen. Die kernzin komt op veel pagina’s terug.

 

Menu en navigatie

De website over verzuim is behoorlijk uitgebreid. Dus moet je nóg meer aandacht besteden aan menustructuur en navigatie. Laat de bezoeker niet verdwalen! Ook weer zo’n onderwerp waarbij tekstschrijver en webdesigner samen zoeken naar de beste oplossing. De vijf partners van VEB zijn expert in verzuim, maar hebben allen verschillende rollen. Voor de doelgroep (vooral kleine en middelgrote bedrijven die zelf geen verzuimspecialisten in dienst hebben) zijn die rollen niet altijd even duidelijk. Wat doet een bedrijfsarts, en wanneer schakel je een inzetbaarheidscoach in? Daarom bedachten tekstschrijver Eveline en webdesigner Nanneke een dubbelmenu: Wie hebben we in huis? en Wat doen we voor u? De bezoeker kan dus zoeken via functie of via taak of werkzaamheden. Dat maakt informatie vinden veel gemakkelijker! Bovendien is die informatie compleet, duidelijk geschreven, zonder jargon of vage taal, en overzichtelijk gepresenteerd dankzij het strakke ontwerp. De fraaie corporate fotografie van Fokke Eenhoorn – geschoten op locatie bij VEB in Nijmegen – maakt de website van VEB helemaal af.

 

 

In samenwerking met:

BungeWerk Webdesign

Eenhoorn Fotografie