Een waaier en een ‘booqi’ over verzuim – LUMC

waaier verzuim LUMC foto Eenhoorn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Wij willen een waaier waarin je snel de belangrijkste info over verzuim kunt opzoeken. Kunnen jullie die maken?”

De afdeling Veiligheid, Gezondheid en Milieu van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft het verzuimbeleid goed op papier. Nu de praktijk nog: hoe weten leidinggevenden en medewerkers wanneer ze wat moeten doen bij verzuim?
 
 
Arbeids- en organisatieadviseur Els Koudstaal vroeg TekstvanBets.: “De eerste stap is het goed informeren van de leidinggevenden. We dachten aan zo’n waaier waar alles kort en duidelijk op staat. En dan voor medewerkers zo’n handig klein C-Booqi. Kun jij ons daarbij helpen?”
 
 
Gadgets zoals een waaier maken, dat is echt iets voor TekstvanBets. We hebben al eerder bijzondere informatiedragers gemaakt, zoals een waaier Jaargesprek voor het AMC en een C-Booqi voor de UvA.

Snel van start dus!

 

Oplossing: gadgets die werken: de waaier Verzuim? Kom in actie! plus handig C-Booqi Verzuim

Samen met ontwerper Chantal Vansuyt van Inpetto bedacht Eveline de LUMC-verzuimwaaier voor leidinggevenden. Een waaier die oproept tot actie en die kort alle informatie geeft die je nodig hebt voor het goed uitvoeren van het verzuimbeleid. Hij is aan twee kanten te gebruiken. Aan de ene kant staat informatie over de te volgen stappen, aan de andere kant informatie over de rolverdeling tussen leidinggevende, medewerker, bedrijfsarts en p&o-adviseur. Op de pagina’s tussendoor staan quotes die de essentie van het beleid samenvatten. Zoals: ‘Ziek is niet hetzelfde als arbeidsongeschikt‘. De tekst die TekstvanBets. leverde is een ultrakorte samenvatting van de regels en het beleid, aangevuld met tips & tricks. Het mooi verzorgde ontwerp van Chantal Vansuyt past goed in de huisstijl en bevat ook nieuwe huisicoontjes. De waaier was, volgens plan, precies op tijd klaar voor de uitreikdag (tijdens een OR-bijeenkomst).
 
 
C-Booqi voor medewerkers
De waaier kreeg direct een vervolg: een C-Booqi voor medewerkers met de titel Ziekteverzuim? Dit moet je weten & doen.
Ook voor medewerkers is de belangrijkste informatie kort en duidelijk gepresenteerd, in een fris en vrolijk, handig uitklapbaar boekje.

 

Samenwerking met LUMC: het geheim van het succes

Soms klikt het zo goed met je opdrachtgevers, dat het hele werkproces een feest is. Geheim van het succes? De prima samenwerking en wederzijdse waardering. Dit zegt opdrachtgever Els Koudstaal:

“Wij vonden de samenwerking met Eveline erg prettig. Korte, directe lijnen en ondanks een volle agenda wist Eveline toch tijd te maken voor ons, zodat wij op tijd over de gesprekswaaier konden beschikken. Knap hoe snel Eveline en ontwerper Chantal zich de kern van het onderwerp eigen maakten. Ze reikten ons telkens weer de juiste woorden aan, dat zie je terug in het resultaat. We zijn echt heel trots op de waaier en het C-Booqi!”

 

Ook een waaier, C-Booqi of andere opvallende informatiedrager nodig? Neem contact op met TekstvanBets. We helpen je graag verder!