Taaltrend: kindvrouwtje met frpaakftoornif

Fe doet het met fhampoo. Met maandverband en inlegkruifjef. Maar ook op een fportzender of met chocolaatjef. En het if ontfettend ftom. Dat kinderlijke ftemmetje dat de ‘s’ uitfpreekt als een ‘f’. Minftenf fef keer per Fterblok!

 

Miffchien if het u ook al opgevallen. En fo niet, kijk dan geruft ef een avondje gefellig tv, inclufief de reclame. Dan hoort u hoe we toegefproken worden alf kleuterf. Want fe fpreekt ook nog ‘ef met een abfurd kinderlijk ftemmetje. Forry, maar ik kan dat niet ferieuf nemen.

 

Maar het is wel een taaltrend. Dat slissende kinderstemmetje dat ons moet overtuigen bepaalde producten te kopen. Het is zo’n vrouw die weigert volwassen te worden. En die hoopt dat ze door verschrikkelijk te slijmen haar zin krijgt. Ik wil wedden dat ze gaat pruilen als ze haar zin níet krijgt. Om daarna echt boos te worden en het op een schreeuwen en stampvoeten te zetten. Want dan geeft papa haar toch d’r zin.

 

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar bij mij werkt het niet. Natuurlijk, reclame is per definitie irritant (wij zetten altijd meteen het geluid af als er reclame komt), maar dit is gewoon te vervelend. Dus mijn advies aan het reclamekindvrouwtje: ga eerst ‘es naar een logopedist voordat je Sterspots gaat inspreken.